Антисрпски таласи тутње Дубровником: Грухоњићев прошлогодишњи наступ згрозио Србију – Воли што дели име са усташким злочинцем!

Фото: Al Jazeera Balkans

Динко је изнео низ скандалозних тврдњи укључујући желу за претварањем српских цркава у Војводини у пабове

Дубровник, познат по својој величанственој историји и културном наслеђу Срба, ових дана нашао се у центру пажње из потпуно другачијих разлога. Наиме у Дубровнику је одржан је фестивал „Ребеду“, који је брзо стекао етикету антисрпског фестивала мржње, изазивајући згроженост јавности у Србији.

Организован под водством Хрвата Пере Мрнаревића, фестивал је окупио познате личности из Србије са аутошовинистичким ставовима, укључујући Аиду Ћоровић, Ану Лалић и Зорана Кесића, који су се истакли својим контроверзним изјавама против Србије, српског народа и председника Александра Вучића.

На посебан начин издвојила се Ана Лалић Хегедиш, новинарка и председница Независног удружења новинара Војводине, чије су изјаве изазвале лавину критика. Са изјавама које према многима садрже елементе кривичног дела и подривања уставног поретка Републике Србије, посебно је одјекнуло њено негирање Војводине као дела Србије, што је изазвало бројне осуде.

Међутим, док је овогодишњи фестивал изазвао знатну пажњу, не може се занемарити ни прошлогодишњи наступ Динка Грухоњића, који је својим изјавама подигао прашину нетолеранције на још виши ниво.

Грухоњић је, између осталог, изразио задовољство што дели име са ноторним усташким злочинцем Динком Шакићем и изнео низ скандалозних тврдњи укључујући желу за претварањем српских цркава у Војводини у пабове, те упутио низ увреда на рачун председника Србије, Александра Вучића.

Њему није први пут да у овом аутошовинистичком маниру опљуне све српско. Тако је својевремено интервјуу за исламистичу Слободну Босну, Грухоњић је дословце рекао да ће Српска престати да постоји.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакСрамно жуто правосуђе и даље чува Ђиласа и тајкунску екипу! Бахате се и беже са рочишта – судије упадљиво ћуте!
Следећаи чланакБукти рат у опозицији: Ево шта је Несторовић поручио Милошу Јовановићу и његовом савезу с Ђиласом

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here