Најмлађи чланови ДВД „Руски Крстур“ одржали показну вежбу

Фото: Qmedia

РУСКИ КРСТУР, 18.03.2024. – На паркингу код амбуланте у Руском Крстуру најмлађи чланови Добровољног ватрогасног друштва „Руски Крстур“ одржали су показну вежбу. Циљ вежбе био је приказ правовременог реаговања у случају избијања пожара. Инструктор и предавач у овом добровољном ватрогасном друштву, Јоаким Рац, похвално се изразио о току саме вежбе, те да су деца на добром путу да постану ватрогасци за пример.

Фото: Qmedia

„Данас смо извели вежбу са млађим члановима нашег друштва. Ја сам добровољни ватрогасац од 1970. године. Ишао сам за подофицира, а са овом децом радим годину и нешто дана, што је јако ретко. То је мени десета група са којом радим и за сада нема одустајања. Имамо предавања, а ово је била практична показна вежба са члановима који су дошли. Ово је друштво добровољног типа, нико никога не може натерати на учешће у истом, али негде увек мора да се припада“.

Фото: Qmedia

Владимир Штрангар ангажован је у Добровољном ватрогасном друштву „Руски Крстур“ већ неколико деценија. Када упоређује са некадашњим стањем, Штрангар оцењује да је данас ситуација у овом Добровољном ватрогасном друштву много боља, а да је томе допринела и солидарност и свест грађана Руског Крстура о важности постојања једног оваквог друштва:

„Некада је стање у нашем друштву било лоше, нисмо имали средстава и објекат је био у катастрофалном стању. Ми смо све реновирали, ја сам био ту једно време и домар, те су тако реновирани сала и дом. Чланство је мало било опало, а сада видим да се ситуација побољшала и што се тога тиче и због тога ми је веома драго. Купили смо камион захваљујући донацијама становника Руског Крстура и сада имамо два возила. Веома ми је драго што људи препознају важност нашег друштва и што увек можемо да рачунамо на помоћ становништва“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакВелики одзив грађана на превентивне прегледе у Руском Крстуру
Следећаи чланакОдржана Скупштина удружења виноградара и воћара у Црвенки: Дружење, размена искустава и предавања

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here