Проглас је осињак антисрба! Миљанић: Постали су политичка депонија, од Маринике до Сулејмана Угљанина и Динка Грухоњића

Фото: 24sedam.rs

Драго ми је што је њихова политичка платформа толико јасно и недвосмислено антисрпска – навела је она

редседник Странке демократске акције Санџака, Сулејман Угљанин, саопштио је јавности да се придружује иницијативи ПроГлас, чији су потписници, поред осталих, Динко Грухоњић и Аида Ћоровић, који су на фестивалу мржње у Дубровнику потпиривали верску, националну и расну нетрпељивост.

Члан Председништва Српске странке Заветници, Драгана Миљанић, истакла је да је ова странка још раније упозорила да се политичка сцена Србије поделила на државотворне снаге и екстремистичке групе.

Она је у саопштењу написала да „никога ко је упућен не могу да зачуде изјаве Динка Грухоњић, када се са „ироничним поносом“ пореди са својим злогласним имењаком, Динком Шакићем, и претећи најављује „сквотовање“ православних храмова.

– Исто тако, никога ко је упућен не може да изненади ни вест да је Сулејман Угљанин приступио грађанској иницијативи ПроГлас, као ни то да су га тамо примили широм раширених руку јер, како каже наш народ, свака птица своме јату лети – каже Миљанић.

Она додаје да повлачење из борбе пред радикалним сепаратистима и апологетама усташког покрета – није и не сме бити опција.

– ПроГлас је постао осињак антисрба у Србији, политичка депонија која се пружа у распону од Маринике Тепић и Милоша Јовановића, до Сулејмана Угљанина и Динка Грухоњића. Већина њих је више пута у пракси показала да је њихова цена мала, али је ипак и даље далеко изнад њихове политичке вредности, чега су болно свесни и њихови финансијери, који узалуд расипају новац на лење и размажене неспособњаковиће – написала је чланица Председништва Заветника.

Она је новопридошлим и старим присталицама ПроГласа честитала на узајамном препознавању.

– Драго ми је што је њихова политичка платформа толико јасно и недвосмислено антисрпска, јер заиста нико неће имати изговор да није знао с ким је стао у строј наводне борбе за „бољу Србију“ – закључила је Миљанић.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакЂиласов идеолог позива на насиље над активистима СНС: „Прво забранити улаз, а ако на силу уђу озбиљне батине свим и свачим!“!
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here