Отворене пријаве за добровољно служење војног рока

Фото: Министарство одбране

СРБИЈА, 19.03.2024. – За упут на добровољно служење војног рока и за курс за резервне официре Војске Србије могу се пријавити кандидати мушког и женског пола који у текућој години навршавају од 19 до 30 година живота.

Кандидати пријаву подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу према месту пребивалишта, где добијају све додатне информације. За територију Западнобачког управног округа, односно за град Сомбор и општине Кула, Апатин и Оџаци надлежан је Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Сомбор, а канцеларија у општини Кула ради понедељком, средом и четвртком.

Упућивање на добровољно служење војног рока врши се у четири упутна рока годишње – у марту, јуну, септембру и децембру. Служење војног рока траје шест месеци и реализује се у центрима за основну обуку (1,5 месец), специјалистичку обуку (1,5 месец) и три месеца у јединицама Војске Србије (колективна обука).

Војнику се, за време трајања добровољног служења војног рока са оружјем, обезбеђују новчана примања у износу преко 46.000 динара, накнада путних трошкова, права из здравственог осигурања, смештај и исхрана, војна одећа и обућа и редовно одсуство у трајању од 10 дана.

Све додатне информације могу се добити у Центру Министарства одбране за локалну самоуправу Сомбор, на адреси Соње Маринковић 2а, на телефон 025/420-540 или на сајту Војске Србије (www.mod.gov.rs) .

Извор: Министарство одбране

Претходни чланакОдржана седница Општинског већа општине Кула
Следећаи чланакОпозиција не одустаје од сулудих захтева: Забранити Вучића и дати фреквенцију тајкунским медијима (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here