77. Општинска смотра драмског стваралаштва од 25. до 29. марта у Сивцу

Фото: Дом Културе у Сивац

СИВАЦ, 21.03.2024. – 77. Општинска смотра драмског стваралаштва ,,Велимир Сандић Вељко“ биће традиционална  одржана од 25. до 29. марта у Дому Културе у Сивцу. Све представе почињу од 20 часова, а улазнице по цени од 250 динара купују се пред почетак представе, осим за представу у част награђених, када је улаз слободан.

Смотру ће, у понедељак, 25. марта, отворити Драмска секција ,,Велимир Сандић Вељко“ Дома културе Сивац премијером представе ,,Уображени болесник“, Жан Баптист Поклен Молијера, у режији Милоша Милошевића Шике.

Наредног дана, у уторак 26. марта, наступиће Позориште ,,Стеван Сремац“ Дома културе из Црвенке са представом ,,Лаже и Паралаже“ Јована Стерије Поповића, у режији Радоја Чупића.

Трећег дана Смотре, у среду 27. марта, Драмски ансамбл Културног центра из Куле извешће представу ,,Кус петлић“, по тексту Александра Поповића и у режији Драгана Остојића.

Четвртог дана Смотре, у четвртак 28. марта, Драмски студио ,,Арт“, Дома културе из Руског Крстура, одиграће представу ,,Сан смешног човека“ Фјодора Достојевског, у режији Владимира Нађа. Ова представа биће изведена на русинском језику.

Последње вечери публика ће, у част награђених, моћи да погледа дуодраму Јована Јањића ,,Патријарх Павле – бити човек међу људима и нељудима“, у режији Милана Руса и у извођењу Српског позоришта у Будимпешти.

Организатори и домаћини Смотре су Културно-просветна заједница општине Кула и Дом културе Сивац, а покровитељ је Општина Кула.

Извор: Дом Културе у Сивац

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакУ недељу општинска смотра рецитовања у Крушчићу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here