У недељу општинска смотра рецитовања у Крушчићу

Фото: КУД ,,Крушчић''

КРУШЧИЋ, 21.03.2024. – Општинска смотра рецитовања ,,Максим Јекнић“, 56. по реду, и ове године одржаће се у сали КУД ,,Крушчић“ у Крушчићу у недељу, 24. марта од 17 часова. У програму, као и до сада, учествују најбољи рецитатори из општине Кула по пласману са месних смотри, па ће тако наступити 36 рецитатора, од чега 11 у млађем узрасту, 15 у средњем и 10 у старијем узрасту.

Такмичари млађег узраста (од 1. до 4. разреда основне школе) који су обезбедили пласман на Општинску смотру су: из Сивца Стефан Перуничић, из Црвенке Нина Томић, из Липара Марија Јарамаз, из Крушчића Филип Варга, из Руског Крстура Кристина Рамач, Олег Катона и Михаела Малацко и из Куле Невена Петровић, Вељко Савић, Матија Токарек и Миа Кецмановић.

Када је реч о такмичарима средњег узраста (од 5. до 8. разреда основне школе), на Општинску смотру пласирали су се: из Сивца Миона Јовишић, Лена Цветковић и Дијана Ромић, из Црвенке Владимир Милованчев, из Липара Марија Ђуричић, из Крушчића Никола Лојпур, из Руског Крстура Милена Рамач и Исак Новта, и из Куле Нађа Нинков, Патриција Војчена, Лаура Афић, Уна Пирожек, Ивана Иванковић, Михајло Токарек и Лука Шћепановић.

Напослетку, такмичари старијег узраста које ћемо чути на Општинској смотри су: из Руског Крстура Ема Живковић, Јана Варга и Александар Планкош и из Куле Петар Томић, Видак Секулић, Петронела Фењвеши, Сара Николић, Лука Ногавица, Василиса Мићановић и Сара Крупљанин.

Селектор Смотре је Предраг Момчиловић, глумац Српског народног позоришта  у Новом Саду у професор на Академији уметности, а гости смотре биће књижевник Давид Дако Кецман и кантаутор Ивица Лешчешен.

Организатори Смотре су Културно-просветна заједница општине Кула, КУД ,,Крушчић“, ОШ ,,Вељко Влаховић“ из Крушчића и Месна заједница Крушчић, а покровитељ Смотре је Општина Кула.

Извор: КУД ,,Крушчић“

Претходни чланак77. Општинска смотра драмског стваралаштва од 25. до 29. марта у Сивцу
Следећаи чланакНСЗ: Данас и сутра исплата редовне и привремене новчане накнаде за фебруар

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here