Удружење жена ,,Идеја“ прославило 10 година постојања

Фото: Qmedia

КУЛА, 25.03.2024. – Удружење жена ,,Идеја“ из Куле прославило је 10 година постојања. У то име, чланице су у просторијама Пензионерског дома у Кули организовале мало дружење за госте са којима имају дугу сарадњу, као и изложбу својих радова.

Удружење жена ,,Идеја“ основано је 2014. године и окупља жене из Куле и околине које се друже, размењују креативне идеје и израђују различите предмете за домаћинство – украсне предмете, дечије играчке, тканине… Своје радове излажу на манифестацијама у Кули и околини, а посебно су поносне на организацију Фестивала ручних радова и сувенира који традиционално организују од 2017. године.

По речима Љубице Грдинић, сјајну сарадњу имају како са Туристичком организацијом Општине Кула, тако и са Локалном акционом групом ,,Срце Бачке“:

,,Наше Удружење данас слави 10 година постојања и у то име организовали су мало дружење за наше госте са којима имамо дугу сарадњу. Такође смо организовали малу изложбу наших радова, да се види чиме се бавимо. Наше Удружење броји 28 врло активних чланица, тако да има заиста предивних радова – накита, хекланих играчки, веза… Најбољу сарадњу имамо са Туристичком организацијом Општине Кула и са Локалном акционом групом ,,Срце Бачке“, са којом сарађујемо од самог почетка и заправо смо њени први чланови“.

Извор: Удружење жена ,,Идеја“ Кула

Претходни чланакВечерас у Сивцу премијера представе ,,Уображени болесник“
Следећаи чланакПредставници СУБНОР општине Кула положили венац у Спомен парку палим борцима

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here