Лука Петровић: Осуђујем срамотно ширење мржње на друштвеним мрежама

Фото: Новосадска ТВ

Члан Председништва и потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Лука Петровић најоштрије је осудио ширење мржње на друштвеним мрежама, апелујући на учеснике политичког живота у нашој земљи да се фокусирају на изградњу друштва заснованог на поштовању, толеранцији и заједничким вредностима.

„Најоштрије осуђујем неумесну објаву читуље председника Србије Александра Вучића на друштвеним мрежама. Ово представља још један у низу срамних и неморалних активности које спроводе следбеници Ђиласове политике. Сматрам да оваква врста инсинуације не само да је неприхватљива, већ и дубоко узнемирујућа, одражавајући недостатак основних моралних вредности. У мору контроверзних и етички упитних потеза, овај догађај се издваја као дно које до данас још нико није успео да дотакне. Овај чин није само пука демонстрација немаштовитости и мањка креативности, већ и алармантан показатељ апсолутног недостатка визије и мисије у вођењу политичке кампање”, навео је Лука Петровић у саопштењу за медије.

Он је изразио уверење да политички дискурс и кампање треба да се воде на основу идеја, визија будућности и конкретних предлога за побољшање живота грађана, а не кроз срамне акте који служе искључиво за ширење страха, несигурности и поделе међу људима.

„Стога, овакве акције не само да су осуђене на неуспех, већ и укaзују на очај политичких субјеката који их спроводе. Апелујем на све учеснике политичког живота у Србији да се уздрже од ширења мржње, лажи и страха, да се фокусирају на изградњу друштва заснованог на поштовању, толеранцији и заједничким вредностима. На крају, уверен сам да ће грађани Србије препознати и одбацити све покушаје манипулације и злоупотребе, било да долазе из политичких, медијских или било којих других кругова”, истакнуто је у саопштењу Луке Петровића.

Извор: Новосадска ТВ

Претходни чланакСлобода говора престаје тамо где почиње говор мржње
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here