Покрао грађане, извукао паре у иностранство, па се сада размеће: Бора Новаковић купио стан у центру Беча за више од милион евра!

Фото: Profimedia

Новац грађана, који је покрао и напунио своје џепове искористо за куповину пентхауса у милионском износу. Према сазнањима портала 24седам, Новаковић је тада новац преузео у једној винарији на Фрушкој Гори

Некадашњи градоначелник Новог Сада из времена жуте олош елите, а сада народни посланик у Скупштини Србије, човек Ђиласове НАТО коалиције Борисав Новаковић, купио је пентхаус у центру Беча вредан више од милион милиона евра, ексклузивно сазнаје портал 24седам.

Новаковић је пазарио стан на ексклузивној локацији у главном граду Аустрије где станове себи могу да приуште само најбогатији људи света, а у ком новоградња кошта од 10.000 до 18.000 евра по квадратном метру! Што значи да не постоји стан који може у овом делу града да се купи испод милион евра!

Од људи који живе и раде у Бечу сазнали смо да је луксузни пентхаус у ком Бора обитава у непосредном комшилуку где своје станове и куће поседује светска елита као и најбогатији бизнисмени Аустрије који генерацијама стичу своје богатство!

И сами они су изненађени да један човек из Србије, без правог занимања поседује толики новац када може да себи приушти тако луксузну некретнину.

Наши људи који су га сретали тамо, описали су га као бахатог и арогантног, али нису, кажу, изненађени обзиром на његову прошлост, садашност и политичко дејствовање.

Kолико је локација екслузивна говори и податак да само гараже у овом елитном месту коштају невероватних 60.000 евра.

Цена станова на луксузној локацији у Аустрији где је Новаковић купио пентхаус крећу се од милион до невероватних 10 милиона евра.

Невероватан је податак да само одржавање зграде у којој је Новаковић пазарио стан кошта 1200 евра месечно. Већина станова на овој локацији су пентахуси.

Новаковић засигурно тај новац није зарадио од плате. Новац грађана, који је покрао и напунио своје џепове, решио је да искористи за своје башкарење у некретнини коју је пазарио за више од милион евра. Није познато да ли је ово једина некретнина у иностранству на име овог бахатог лопова, али и да јесте, превише је.

Опери новац купујући некретнину у иностранству – изгледа је постао најефикаснији начин да се покрадени новац задржи, без правдања о пореклу новца, нити било каквог другог вида истраге о новцу.

Одакле Бори више од милион евра само за стан?
Новаковић је, подсетимо, само један у низу прљавих играча Демократске странке који су се окупили око Драгана Ђиласа и листе „Насиљем против Србије“, а који је познат по малверзацијама док је био на власти.

Новаковић је у пероду од 3 године (од 2007. до 2010) оштетио буџет Новог Сада за око 1,3 милиона евра. У том тернутку био је шеф посланичке групе ДС у Скупштини Војводине.

Афера непостојећи „Булевар Европе“ и примопредаја покраденог новца на Фрушкој Гори
Виши суд у Београду осудио га је у јануару 2017. на три године и шест месеци затвора због малверзација приликом изградње Булевара Европе, који никада није изграђен.

Он је том приликом искористио службени положај, па је омогућио предузећу „Боровица транспорт“ да добије посао на изградњи Булевара Европе, иако су, према тврдњама тужилаштва, знали да та компанија не испуњава услове.

Секретар за комуналне послове у Новом Саду Гордана Пушић тада је донела одлуку да Борислав Новаковић, директор Завода за изградњу, непосредно пре расписивања избора 2012. године, пребаци пет милиона евра аванса фирми Душана Боровице за изградњу Булевара Европе.

Од тих 5 милиона, Новаковић је стрпао у свој џеп 3 милиона евра, а чак 2 милиона евра пребацио је на рачуне у иностранству. Према сазнањима портала 24седам, Новаковић је тада новац преузео у једној винарији на Фрушкој Гори о чему ће портал 24седам писати у наредном тексту, где ћемо обелоданти све податке везано за ову малверзацију!

Међутим, ово није једини начин на који је бесрамни Бора пљачкао грађане Србије.

Он се, у време када је радио у Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције, чак девет година није појављивао на послу, а уредно је примао плату од 78.500 динара.

То значи, да је овај врсни лопов за то време на свој конто инкасирао 8,5 милиона динара.

Новаковић је свима синоним за крађу, па па зато и не чуди што се сада расипа парама грађана и пазари луксузне некретнине не жалећи милионе евра.

Оштетио општину афером „Kафић“
Лопов једном, лопов заувек, то важи и за Новаковића који је 2018. године био виновник инцидента са полицијом, када се противио општинској одлуци да се уклони башта кафића за коју закуп није плаћен више од 11 месеци, а чији је неформални сувласник био управо он.

Дакле, мало су му били милиони отети од грађана Србије за непостојећи Булевар у Новом Саду, па је показао сву алавост и кренуо да краде од општине.

У септембру 2018. полиција у Врбасу привела је Новаковића, који је у том тренутку био повереник Народне странке за Војводину, и још седморо људи који су се противили уклањању објекта које је спроводила општина Врбас.

Данас се Новаковић својски, раме уз раме са тајкуном Ђиласом бори за поновну власт, један је од најгрлатијих и најнасилнијих међу насилницима којима је једини мотив поновна крађа државних пара.

Мало је један луксузни стан у Бечу?

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакОдржана седница Општинског већа општине Кула
Следећаи чланакИнциденти у Новом Саду – професор Филозофског факултета физички насрнуо на студенте (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here