СТУДЕНТИ БЛОKИРАЛИ ФИЛОЗОФСKИ, УЈЕДИЊЕНИ У ЈЕДНО Тражи се смена Динка Грухоњића, блокада до даљег (ФОТО)

Фото: nsuzivo.rs

Студенти Универзитета у Новом Саду окупили су се у великом броју испред Филозофског факултета, где су на миран начин протестовали и тражили смену професора Динка Грухоњића. Након мирног протеста и говора Дамјана Вакањца, студента проректора Универзитета у Новом Саду, студенти су заузели факултет до даљег.

Вакањац је на почетку послао поруку да су студенти новосадских факултета против говора мржње те да неће стајати мирно док се некажњено толерише говор мржње и насиље. Он је навео и неколико изјава професора Грухоњића, које су настале пре конференције у Дубровнику, од којих је издвојио: “У свакој генерацији студената којој ја предајем, то је просто антрополошки и биолошки нормална ствар, имате једну мањину изванредних студената, имате мањину битанги и осталу су медиокритети”.

-Новосадски студенти нису добили одговор од Филозофског факултета поводом изјава говора мржње професора Динка Грухоњића и били су приморани да се окупе и дигну свој глас. Блокада ће трајати док неко не преузме одговорност за фашистичке изјаве професора Грухоњића и док се неко не огласи. Ми као новосадски студенти смо добили подршку свих студената из Србије, који ће доћи на блокаду и дефинитивно ћемо истрајати док се факултет не огласи и не санкционише професора Динка Грухоњића- рекао је Вакањац за НС Уживо.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакИнциденти у Новом Саду – професор Филозофског факултета физички насрнуо на студенте (ВИДЕО)
Следећаи чланак“ГЛАС СТУДЕНАТА МОРА ДА СЕ ЧУЈЕ” Почела блокада, ево шта је студент проректор поручио окупљенима испред Филозофског факултета (ФОТО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here