Ивана Мацак, председница Студентског парламента Филозофског факултета: Управа факултета јасно ставила таргет на моје име и моје лице, а они су адреса којој студенти треба да се обрате

Фото: nsuzivo.rs

Ивана Мацак, председница Студентског парламента Филозофског факултета, истакла је да је ситуација у згради поприлично мирна и да студенти остају при својим захтевима да Управа мора дати свој јасан став.
-Од јуче, од 12.00 часова, наступила је општа блокада Филозофског факултета. Студенти стоје при својим захтевима да се управа Филозофског факултета мора огласити по том питању и јасно осудити говор мржње професора Динка Грухоњића. Његове изјаве су неколико недеља присутни у медијима и сматрамо да је неопходна реакција надлежних у оквиру наше институције која је до данас изостала- рекла је Мацак и додала:

-Данас се овде одиграо скуп подршке професору Грухоњићу. Ми смо при ставу да ниједан вид подршке не може да стави знак једнакости између слободе говора и говора мржње. Сваки говор мржње се мора осудити. Оно што је ново јесте да је Управа факултета јасно ставила таргет на моје име и моје лице, објавивши обавештење на сајту факултета и свим званичним страницама факултета, те позива све студенте да се обрате лично мени када ће се ова спорна ситуација решити. Морам да нагласим да ја нисам права адреса којој треба да се обрате, већ је то управа која одбија сарадњу и неформално пружа подршку професору.

https://www.instagram.com/nsuzivo.rs/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d2b195a9-3fe0-42c0-9fd3-990f1c01e288

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакНезабележен феномен на политичкој сцени у Србији – Политичари протестују против студената који се боре против говора мржње (ВИДЕО)
Следећаи чланакПрофесори који се боре против студената без подршке колега!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here