СKАНДАЛОЗНО – муж деканице Филозофског факултета у Новом Саду простачки вређао новинарку! (ВИДЕО)

Фото: nsuzivo.rs

Да мржња Динка Грухоњића рађа нову мржњу доказ је некултурно и скандалозно понашање Павла Секеруша професора Филозофског факултета и мужа деканице Иване Живанчевић Секеруш.
Да оставимо по страни непотизам, по чему је Филозофски факултет итекако познат, скандалозно је да један професор који треба да буде пример својим студентима простачки вређа жене.

Ова прича додатно добија на тежини када су увреде упућене жени, Емилији Марић која се налази на свом радном задатку новинара.

KО ЈЕ ПАВЛЕ СЕKЕРУШ?

Професор Павле Секеруш је редовни професор на Одсеку за романистику Филозофског факултета у Новом Саду. Од 2016. године је директор Франкофоног универзитетског центра, а да би остао ангажован на Филозофском факултету након одласка у пензију захваљујући супрузи која је уједно и декан Филозофског факултета, постаје оснивач Одсека за италијанске и ибероамеричке студије.

Након оваквог скандалозног понашања, вређања жене, али и крајње сумњивог односа брачног пара Секеруш, Етичка комисија Филозофског факултета би требала да консултује Kодекс о академском интегритету и његов члан 24 који говори о приватном интересу који представља било који облик остварења користи или погодности за члана академске заједнице или са њим повезаног лица, који се остварује у обављању професионалног рада или испуњавању академских дужности на установи или Универзитету.

Повезаним лицима сматрају се особе које су са чланом академске заједнице:

– у браку или ванбрачној заједници;

ФИЛОЗОФСKИ ФАKУЛТЕТ ГЕНЕРАТОР ГОВОРА МРЖЊЕ И НАСИЛНОГ ПОНАШАЊА

Некултурно понашање Павла Секеруша није изолован случај. Током јучерашњег дана на Филозофском факултету се десио инцидент када је професор Жељко Марковић са Одсека за српски језик и лингвистику физички насрнуо на више студената. Овај напад можете да погледате у видеу испод:

Оно што Павле Секеруш очигледно није научио до сада, јесте да лепота не значи имати лепо лице. Она значи имати леп ум, лепо срце и најбитније од свега, прелепу душу.

А оно што сви морамо да научимо јесте да мржња рађа мржњу и да сви, а нарочито они који треба да васпитају нашу децу морају бити најоштрије санкционисани када пропагирају говор мржње.

https://www.instagram.com/nsuzivo.rs/reel/C5Fq9wVtw-r/

 

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакСкандалозан однос Милоша Јовановића и Новог ДСС према застави Србије у Новом Саду (ФОТО)
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here