Студенти положили тест из зрелости, емпатије и знања! Заједно гледали филм “Дара из Јасеновца” (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Војводина уживо

НОВИ САД – Студенти који од јуче држе у блокади Филозофски факултет због скандалозних изјава професора Динка Грухоњића организовали су гледање филма “Дара из Јасеновца”.

Током блокаде, студенти организују разне активности, а данас поподне су сасвим прикладно организовали гледање филма “Дара из Јасеновца” на платоу испред улаза у зграду Филозофског факултета.

У једном моменту, током приказивања филма, студенти су подигли своје индексе.

Да подсетимо, филм “Дара из Јасеновца” је први српски играни филм који говори о једном од најстрашнијих концентрационих логора у историји и говори о страдањима српских, јеврејских и ромских мушкараца, жена и деце у логору смрти Јасеновац у доба Независне Државе Хрватске, током Другог светског рата.

Филм “Дара из Јасеновца” снимљен је 75 година након затварања злогласног концентрационог логора. Један од главних актера овог филма је и крвник Динко Шакић, управник логора. Нажалост, професору Динку Грухоњићу се учинило прикладним да се поистовети са гнусним историјским ликом, који је “заслужан” за смрт стотине хиљада деце, мајки и очева.

У галерији погледајте како су студенти гледали филм “Дара из Јасеновца”

Студенти настављају са блокадом и стоје при својим захтевима да управа Филозофског факултета мора да осудити говор мржње професора Динка Грухоњића и да се огласи по питању његовог даљег рада са студентима.
Студенти су и вечерас положили испит из зрелости, емпатије и знања.

https://www.instagram.com/studentiprotivgovoramrznje/?utm_source=ig_embed&ig_rid=a5365bab-6e92-44c8-ac5f-dd3dd880bb33

Извор: Војводина уживо

Претходни чланакПрофесори који се боре против студената без подршке колега!
Следећаи чланакПРОУНС: Понашање професора Филозофског факултета Павла Секеруша скандалозно

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here