Вечерас у Сивцу дуодрама ,,Патријарх Павле – бити човек међу људима и нељудима“

Фото: Дом културе Сивац

СИВАЦ, 29. 03. 2024. – Последње такмичарске вечери на 77. Општинској смотри драмског стваралаштва ,,Велимир Сандић Вељко“ у Сивцу одиграна је монодрама ,,Сан смешног човека“ Фјодора Достојевског, у режији Владимира Нађа, а у извођењу Драмског студија ,,Арт“ Дома културе из Руског Крстура.

Главни и једини глумац овог комада, Мирослав Малацко, први пут је радио монодраму и, како каже, задовољан је подршком публике и својом изведбом. Специфично је да, осим у овој представи, он глуми и у кулској представи ,,Кус петлић“, па је тако било захтевно и изазовно припремати две улоге истовремено:

,,Било је поприлично захтевно припремати две представе, односно две улоге у исто време. Као прво, локација није иста. Једна је Културни центар у Кули, а друга је Дом културе у Руском Крстуру. Та раздаљина није велика, око 10 километара, али опет треба стићи на једну, па на другу пробу и одрадити посао од кога се преживљава, али на крају, ако видимо резултате, поприлично је задовољавајуће. Представа је припремана неколико месеци и прилично сам задовољан. Иако је представа била на русинском језику, било је доста публике који су је лепо подржали, тако да сам задовољан. Не бих да бирам између ове представе и ,,Кус петлића“, пошто је ово један посебан концепт, монодрама је сама по себи другачија, а у Кули је нова екипа, нови режисер, ново окружење, али свако искуство је посебно за себе“.

Вечерас, последње вечери Смотре, публика ће, у част награђених, моћи да погледа дуодраму Јована Јањића ,,Патријарх Павле – бити човек међу људима и нељудима“ у режији Милана Руса и у извођењу Српског позоришта у Будимпешти.

Улаз је слободан.

Извор: Qmedia

Претходни чланакЗа викенд почиње летње рачунање времена
Следећаи чланакВерници широм света обележавају Велики петак по грегоријанском календару

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here