ДРВО ЖИВОТА И ЈАСНА ПОРУKА KОЛЕKТИВУ ФИЛОЗОФСKОГ ФАKУЛТЕТА: Студенти оставили поклон колегама након обуставе блокаде

Фото: nsuzivo.rs

Након четири дана блокаде Филозофског факултета, студенти су данас постигли договор са ректором и деканима, те су привремено напустили зграду.
Студенти Новосадског универзитета су поклонили дрво живота као симболичан дар осталим колегама и професорима, али и јасну поруку.

– У нади да ће овај факултет једног дана да оживи и процвета како треба – Дрво живота – пише у посвети.

Kако би послали још јаснију поруку садашњим и будућим академцима, студенти су после четвородневне блокаде и целодневног боравка у згради факултета почистили све за собом и зграду факултета оставили чистијом него што су је и затекли.

Подсећамо, проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Борис Думнић, декан Факултета техничких наука и проф. др Патрик Дрид, декан Факултета спорта и физичке културе данас су преговарали са студентима и пруживши им потпуну подршку, постигли су компромисно решење.

Настава ће се од сутра одвијати нормално на Филозофском, али су студенти и даље јасног става и захтевају да се Динко Грухоњић казни отказом због своје спорне и срамне реторике која је навођена претходних дана.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакИНДЕKС ГОРЕ! СТУДЕНТИ ПОРУЧУЈУ: Деканица факултета није хтела да нас прими на разговор две недеље! Блокаду настављамо ако се не испуне захтеви
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here