ПОЧИЊУ ПРЕГОВОРИ СА СТУДЕНТИМА! Ексклузивно: Ректор Универзитета у Новом Саду заједно са деканима стигао на Филозофски факултет (ФОТО)

Фото: nsuzivo.rs

Kако Нс Уживо сазнаје са лица места, проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Борис Думнић, декан Факултета техничких наука и проф. др Патрик Дрид, декан Факултета спорта и физичке културе, стигли су на Филозофски факултет у намери да преговарају са студентима ради прекида блокаде.
Филозофски факултет блокиран је у четвртак 28. марта од стране студената, након што су студенти Универзитета у Новом Саду у великом броју одржали миран протест испред факултета и тражили смену ванредног професора Динка Грухоњића због недопустивог излагања у коме се препознају елементи говора мржње.

Након мирног протеста и говора Дамјана Вакањца, студента проректора Универзитета у Новом Саду, студенти су заузели факултет, а данас шира јавност очекује јасне кораке од стране представника факултета.

Подсећамо, током одржавања фестивала Ребеду у Дубровнику на једној од трибина Динко Грухоњић изјавио је да је поносан што носи име по Динку Шакићу, усташком злочинцу и заповеднику логора Јасеновац и Стара Градишка, у којем је страдало на стотине хиљада Срба.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакСрби у Црној Гори огорчени, “Гробари” изневерени: Шта ради Жељко Обрадовић у друштву посланика ДПС-а?
Следећаи чланакПРИВРЕМЕНО ОБУСТАВЉЕНА БЛОKАДА ФИЛОЗОФСKОГ ФАKУЛТЕТА – РЕKТОР НОВОСАДСKОГ УНИВЕРЗИТЕТА ОСУДИО ГОВОР МРЖЊЕ ДИНKА ГРУХОЊИЋА (ФОТО, ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here