Кристина Баланџић и Вукашин Шаровић добитници награда на конкурсу „Црна Гора моја матица“

Фото: Удружење Црногораца општине Кула

ПОДГОРИЦА, 02.04.2024. – У организацији Управе за сарадњу са дијаспором-исељеницима и Интернационалне културне асоцијације „ИКА“,  у Културно-информативном центру „Будо Томовић“ у Подгорици одржано је књижевно вече на ком су учешће узели и чланови Удружења Црногораца општине Кула, Кристина Баланџић и Вукашин Шаровић.

Они су се у оквиру конкурса „Црна Гора моја матица“ представили својим песмама и причама, а жири у саставу: Славка Божовић, књижевница, Никола Шћепановић, књижевник и професорка Сања Живковић, одлучио је да прво место за најбољу песму припадне Кристини Баланџић са песмом „Моја Црна Горо“, док је Вукашин Шаровић добитник друге награде за причу „Црна Гора је мој дом“.

Награде и пехаре најуспешнијима уручио је вршилац дужности директора Управе за сарадњу са дијаспором-исељеницима, Ердуан Демић, који је изјавио да је књижевно вече протекло са пуно емоција које су деца кроз своја дела приказала. Из Удружења Црногораца општине Кула захваљују се Управи за сарадњу са дијаспором-исељеницима која је подржала манифестацију и Интернационалној културној асоцијацији „ИКА“ која је позвала удружење из Куле да учествује на књижевној вечери.

Извор: Удружење Црногораца општине Кула

Претходни чланакПредстава ,,Уображени болесник“ у петак у Крушчићу
Следећаи чланак28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here