Политички феномен у Новом Саду – Од чега и од кога новосадски опозиционари бране Динка Грухоњића? (ФОТО)

Фото: nsuzivo.rs

На данашњем политичком скупу испред Ректората у Новом Саду окупили су се опозициони политичари, професионални демонстранти и део професора са Филозофског факултета у Новом Саду у циљу пружања подршке говору мржње од стране Динка Грухоњића.
Поставља се сасвим логично питање од кога и од чега окупљени бране Динка Грухоњића?

У Новом Саду се дешава један потпуно незабележени политички феномен где део опозиције и академске заједнице подржава говор мржње и напада студенте који се залажу за мир и толеранцију.

На овај начин део опозиције дубоко задире пре свега у аутономију Универзитета у Новом Саду, док са друге стране директно подржавају скандалозне речи Динка Грухоњића.

Међу присутнима који су давали подршку Динку Грухоњићу због говора мржње био је дугогодишњи председник ЛСВ Ненад Чанак, затим Брајан Брковић из покрета Браво, Радивоје Јововић и Младен Цвијетић из странке Заједно.

Подсећамо, студенти Универзитета у Новом Саду су 28. марта блокирали Филозофски факултет где су тражили смену професора Динка Грухоњића због говора мржње. Блокада је окончана након преговора током јучерашњег дана између ректора Универзитета у Новом Саду проф. др Дејана Мадића, проф. др Бориса Думнића декана Факултета техничких наука и проф. др Патрика Дрида декана Факултета спорта и физичке културе и студената.

На линку који следи можете да погледате целокупан спорни снимак Динка Грухоњића:

https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=871398937257065

 

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакГрухоњић више пута ширио мржњу према Србима: Kрајње је време да Тужилаштво покрене поступак
Следећаи чланакДве медаље за Карате клуб „Мастер Т&М“ из Куле на међународном турниру у Шапцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here