Студенти очекују правичну одлуку Етичке комисије Филозофског факултета у Новом Саду, у противном следи наставак блокаде факултета

Фото: Војводина уживо

НОВИ САД – Етичка комисија Филозофског факултета заседала је данас и са већином гласова донела одлуку да не узме у разматрање захтев и одлуку Студентског парламента да се професору тог факултета и новинару Динку Грухоњићу уручи отказ због „говора мржње“. Kао разлог за ову одлуку Етичке комисије наводи се да захтев није потпун и да постоји недостатак одређених формалности, изјавио је Дамјан Вукањац Студент проректор Универзитета у Новом Саду за портал Војводина уживо.
Студент продекан Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, Немања Вујић, на састанку Етичке комисије, изразио је неслагање са одлуком, истичући да формални недостаци не умањују суштинску важност захтева и проблема. Kао одговор на то, Студентски парламент Филозофског факулетета планира да до краја испуни захтеве Етичке комисије и пошаље све потребне допуне.

Студенти су одлучни да испуне све захтеве Етичке комисије за допуном, сматрајући да је ова одлука само заштита професора Грухоњића. Kритикујући спорост етичке комисије и управе факултета у решавању питања говора мржње, студенти најављују да ће, уколико се ситуација не промени, блокирати факултет.
Дамјан Вакањац Студент проректор Универзитета у Новом Саду рекао је да ће Студентски парламент Филозофског факултета испунити све правно формалне захтеве и очекује правичну реакцију од Етичке комисије.

– Следећи корак је да испунимо захтев Етичке комисије и пошаљемо допуну, али и даље инсистирамо да деканица Филозофског факултета прими барем студентске представнике њеног факултета. Да се удостоји да поразговара и саслуша своје студенте, ако већ неће нас са Универзитета и остале. Ректор и други декани су показали да се са нама може разговарати, и од ње очекујемо бар толико, а не да бежи од проблема који је евидентан, истакао је Вакањац.

Извор: Војводина уживо

Претходни чланакДиректорица Новосадске ТВ Емилија Марић одговорила професору Секерушу: У покушају да увредите мене, увредили сте већину грађана Србије
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here