Гости из Словеније посетили компанију „ЕдуФарм“ у Црвенки

Фото: Qmedia

ЦРВЕНКА, 17.05.2024. – Компанија „ЕдуФарм“, која своју делатност реализује у Црвенки, била је домаћин гостима из Словеније, који су дошли да се упознају са начинима производње и делатностима која ова компанија обавља. Највећим делом гости из Словеније су власници малих пољопривредних газдинстава чија је примарна делатност сточарска производња. Директор компаније „ЕдуФарм“, Оливер Станковић, рекао је да је циљ ове посете унапређење даље сарадње, али и упоређивање два начина производње, како би се стекла слика о томе у ком правцу иду оба та начина:

„Пробаћемо да гостима из Словеније представимо оно што ми радимо овде, да упоредимо где су они а где ми. Отприлике познајем њихово сточарство, односно производњу свиња, која је тамо организована отприлике на две велике фарме, а остатак чине мала породична газдинства, по узору на аустријски модел узгоја свиња. Када је о нашој земљи реч, овде је производња организована на индустријски начин и присутне су велике фарме са више од 1000 крмача, па некад чак и са више од 2500 крмача“.

Када је о компанији „ЕдуФарм“ реч, Станковић истиче да примарни циљ јесте да се пољопривредним произвођачима понуди проверен квалитет производа који ће им омогућити високо продуктивну производњу као једино могућу у постојећим тржишним условима Такође, Станковић наглашава да њихова визија јесте та да  едукативни комплекс у Црвенки постане реномирана образовна установа где се школује квалитетан кадар, оспособљен за потпуно самостално планирање и руковођење савременом фармом свиња:

„Наша компанија је основана 2015. године, прво у оквиру компаније „Патент Ко“, која се бави производњом сточне хране, а касније се издваја као самостална фирма. Тренутно смо на имању наше компаније од 25 хектара, где је уједно и седиште. Изградили смо нову, савремену фарму за узгој свиња капацитета 1000 крмача и тај посао је урађен у две фазе. Уложена су средства у износу од пет милиона еура. Фарма није обична и намењена је производњи висококвалитетних приплодних назимица које су намењене тржишту Србије и региона. Специфичност везана за фарму је та да, поред тога што је савремена, има и нека савремена достигнућа, као што је систем грејања фарме, где ми користимо енергију течног стања, да би помоћу ње ми грејали комплет фарму“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакУченици из Грчке у посети општини Кула
Следећаи чланакКулска премијера представе ,,Паметница“ заказана за сутра

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here