Кулска премијера представе ,,Паметница“ заказана за сутра

Фото: Qmedia

КУЛА, 17.05.2024. – Премијера дуодраме ,,Паметница“, у којој главне улоге тумаче позната глумица Јелена Ђукић, родом Куљанка, и њен колега, глумац Миљан Давидовић, биће одржана сутра, 18. маја од 20 часова, у Културном центру у Кули, а улаз ће бити бесплатан. Реч је о комедији која је врло лагана, која се бави мушко-женским односима и говори о томе како људи кроз живот врло ретко препознају срећу која им је обично надохват руке.

Режију дуодраме потписује Ерол Кадић који је, како каже, први пут у Кули, а његови утисци о Културном центру су да је по неким стварима можда и бољи него позоришта у Београду:

,,Причао сам са колегиницом Јеленом која је изразила жељу да ради неку представу са својим колегом и пријатељем. У разговору шта бисмо радили схватили смо да има врло мало текстова о мушко-женским односима, а поготово о женском проблему налажења љубави. Укратко, наша представа је о томе како људи кроз живот врло ретко препознају срећу, а она се обично налази врло близу њих и надохват је руке, али требало би да будете довољно паметни, чисти и да ту срећу препознате. Наша главна јунакиња пролази кроз разне ситуације са четворицом мушкараца који улазе у њен живот да би на крају, наравно, остала са срећом која јој је била надохват руке. Као глумац и редитељ пропутовао сам много градова, али први пут сам у Кули и први пут видим ову предивну салу Културног центра. Из приче знам да имате јако добро аматерско позориште, да радите лепе представе, а услови су по неким стварима можда и бољи него у Београду“.

Фото: Qmedia

Глумица, Јелена Ђукић, је истакла да јој је велика част и задовољство што ће први пут у животу играти пред кулском публику, иако је овде рођена и одрасла, а како су овде и њени породица и пријатељи очекује велику подршку:

,,Велика ми је част и задовољство да први пут у животу, иако сам овде рођена и одрасла, заиграм на кулској сцени. Општина Кула је препознала моју идеју као једну добру и лепу ствар која може да се поклони Куљанима, па се надам да ће уживати у представи ,,Паметница“. Тема се бави мушко-женским односима и жени која никако да нађе савршеног партнера – баш нема среће, а паметна је и успешна. Ова представа је лагана комедија, али има дубљи слој, а то је заправо да се запитамо где правимо грешку када бирамо партнере. У Кули је моја породица, моји пријатељи, познаници, рођаци и верујем да ћемо имати велику подршку, не само од њих, него и од остатка Куљана“.

Њен колега и партнер у представи, Миљан Давидовић, истиче да у Кули није први пут, а очекивања су му, као и увек – да сала буде пуна и да публика добро реагује.

,,Ја имам 4 – 5 ликова, играм Милициног тату, момка из школе, мушкарца који је ожењен, швалера… Био сам у Кули доста пута и очекивања су ми, као и увек, да сала буде пуна и да публика добро реагује“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакГости из Словеније посетили компанију „ЕдуФарм“ у Црвенки
Следећаи чланакУ недељу превентивни прегледи у Црвенки, од понедељка до среде дерматолошки прегледи у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here