РФ ПИО: Објављене коначне ранг-листе за пакете солидарне помоћи

Фото: РФ ПИО

СРБИЈА, 17.05.2024. – На огласним таблама удружења и одбора корисника пензија и филијала Фонда ПИО објављене су коначне ранг-листе за доделу пакета солидарне помоћи најугроженијим корисницима пензија, за шта средства обезбеђује Фонд ПИО. Већ од понедељка, 20. маја, отпочеће сукцесивна подела пакета пензионерима, а ове године пакете ће добити око 55.000 корисника, што је око 15.000 више у односу на претходну годину. Удружења ће, на локалном нивоу, обавестити пензионере о динамици преузимања пакета.

Основни критеријум за доделу пакета је висина пензије до 24.987,67 динара, а комисије при удружењима и одборима корисника пензија старале су се о томе да сви корисници пензија, под истим условима, без обзира на чланство у пензионерској организацији, остваре ово право. Како Правилник о друштвеном стандарду прописује, приликом утврђивања ранг-листе за доделу солидарне помоћи, предност имају самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству коме је једини извор прихода пензија (која не прелази најнижи износ пензије), а приоритет имају и корисници пензија старији по годинама живота.

За овај вид друштвеног стандарда Фонд ПИО је ове године издвојио средства у висини од чак 111 милиона динара, док је прошле године за ове намене утрошен 51 милион динара.

Извор: РФ ПИО

Претходни чланакОдржана годишња Скупштина удружења „Зелена зона општине Кула“
Следећаи чланак„Хајдук“ дочекује „Омладинац“, „Полет“ против „Борца“ у Сивцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here