Ученици из Грчке у посети општини Кула

Фото: Qmedia

КУЛА, 17.05.2024. – У оквиру Ерасмус пројекта стратешког партнерства који Основна и средња школа са домом ученика „Петро Кузмјак“ спроводи,  у току је посета ученика из Грчке општини Кула. Тим поводом у згради општине Кула уприличен је пријем од стране руководиоца Одељења за инспекцијске послове и заштиту животне средине, Блажа Костића, који је младе госте из Грчке упознао са свиме оним чиме општина Кула располаже и шта све чини на пољу очувања животне средине.

Поред ученика и наставног особља из Грчке, пријему су присуствовале и директорка Основне и средње школе са домом ученике „Петро Кузмјак“, Наталија Будински, и професорка Агенцијског и хотелијерског пословања, Бојана Миљанић. Овом приликом ученици из Грчке рекли су нешто више о својим импресијама када је општина Кула у питању, али и о својој визији очувања животне средине. Директорка, Наталија Будински, је рекла да ученици из Грчке имају прилике да се упознају са начином рада у њиховој школи, те да су за њих припремили велики број активности како би се ближе упознали са наставом:

„Наша школа је домаћин наставницима и ученицима из Грчке и та посета се одвија у оквиру Ерасмус пројекта који наша школа спроводи. У питању је пројекат стратешког партнерства где је једна од активности размена ученика и наставника, тако да ученици из Грчке бораве овде целе недеље и имају прилике да се упознају са начином рада у нашој школи. Ми смо припремили велики број активности, пре свега спортске, музичке и образовне, како би се упознали са наставом, а такође и много културних активности како би се упознали са нашом културом. Када је о самом пројекту реч, то је пројекат посвећен заштити животне средине и подизању свести, односно учењу о климатским променама. Знамо да су климатске промене актуелна тема, тако да је битно да се она ради и обрађује у школи. Пројекат је посвећен тој теми али на један специфичан начин. Наиме, развија се једна виртуелна игрица кроз коју ће ученици имати прилике да стекну више знања о климатским променама“.

Извор: Qmedia

Претходни чланак„Хајдук“ дочекује „Омладинац“, „Полет“ против „Борца“ у Сивцу
Следећаи чланакГости из Словеније посетили компанију „ЕдуФарм“ у Црвенки

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here