Општи сукоб у опозицији: Гајић се подсмева Ђиласу, а Манојловић хоће да га смени

Фото: ATAImages/Antonio Ahel

Тајкун након бојкота на „танком леду“ и међу својима

Бојкоташ и лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас позвао је све опозиционе странке на разум и одговорност према грађанима, уместо да се фокусирају на дешавања у вези са изборним листама иако су у току изборне радње пред предстојеће изборе!?

Његов позив изазвао је оштре реакције и отворио нову димензију сукоба унутар опозиције.

Међу првима се на Ђиласов позив огласио Владимир М. Гајић, правник и лидер Народне странке, који је на друштвеној мрежи X написао:

„Ево, трчимо“, што је изазвало бројне коментаре подршке.

Ова реакција јасно показује да је нови председник Народне странке одлучио да се дистанцира од дела НАТО структура које окупљају медије, политичке субјекте, невладине организације и њихове истакнуте појединце, а које предводи Драган Ђилас и његова Странка слободе и правде.

Но, Гајић није једини који је реаговао на Ђиласове последње „радове“.

Лидер покрета Kрени-промени који финасирају фондације Сорош и Рокфелер, Саво Манојловић, који се суочава с оптужбама од стране тајкуна из ССП-а, о недовољном броју прикупљених потписа за његову листу на Врачару, брутално је одговорио на Ђиласов ауторски текст објављен у „Времену“.

– Није било 370 потписа, него смо предали 640 потписа. То што су фалсификовањем потписа пробали да оборе 50% потписа не значи да ћемо пристати на крађу. То је злоупотреба положаја, као када минуте РТС купите по једној цени, а продате по дупло скупљој – рекао је Манојловић, подсећајући на оптужбе које су често биле упућиване на рачун Ђиласа у време када је био на власти.

Рат између Манојловића и Ђиласа постаје све интензивнији, с обзиром на то да Ђилас, заједно са организацијом ЦРТА, покушава да оспори Манојловићеву листу на Врачару.

Ђиласов манир – напад на неистомишљенике
Познато је да Драган Ђилас не трпи било какву истину, па чак ни ставове својих истомишљеника ако се косе са његовим.

Тако је тајкун недавно у емисији „Утисак недеље“ демонстрирао како пролази свако ко се усуди да му макар на секунд противречи, па чак и његови истомишљеници!

Ђилас је скоро све време током емисије нападао Бобана Стојановића, који је иначе близак опозицији и сам за себе каже да је опозициони аналитичар.

Милош Павловић, потпредседник Народног покрета лажног патриоте Мирослава Алексића, и носилац листе „Бирам борбу“ на Врачару недавно оценио је да Саво Манојловић смењује Драгана Ђиласа.

– Тачно је да се део опозиције одлучио за бојкот али имате и неке друге учеснике на политичком тржишту за које смо видели да имају кредибилитет. Ту мислим пре свега на покрет Kрени-Промени који први пут улази у политичку утакмицу и могу да замене део опозиције који је одлучио да бојкотује! – навео је он.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакПонош оштро критиковао Манојловића: Завирује нама у новчаник, а њега финансирају страни центри (ВИДЕО)
Следећаи чланакОпет прекинуто гласање за Студентски парламент Филозофског факултета – АНАРХИСТИ из ОПОЗИЦИЈЕ НАСИЉЕМ СПРЕЧИЛИ ОДРЖАВАЊЕ ИЗБОРА! (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here