Кула домаћин хуманитарног турнира у брзом шутирању тројки

Фото: Инстаграм/Кулска Ризница

КУЛА, 22.05.2024. – На школском терену Основне школе „Иса Бајић“ у Кули одржаће се, у понедељак 27. маја, хуманитарни турнир „Тројка из блока“, у организацији хуманитарне организације „Срби за Србе“ и „Родољубивог клуба“ из Куле. Учешће на турниру износи 300 динара и сав приход иде у сврху помоћи породицама на Косову и Метохији. Александра Гурдељевић из хуманитарне организације „Срби за Србе“ позвала је све грађане да својим присуством увеличају један овакав догађај, те да сви заједно покажу шта значе хуманост, заједништво и патриотизам:

„Хуманитарна организација „Срби за Србе“, у сарадњи са „Родољубивим клубом“, по први пут у Кули организује хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки под називом „Тројка из блока“. Турнир ће се одржати у понедељак, 27. маја са почетком у 18 часова на школским теренима Основне школе „Иса Бајић“. Овим поводом желим да позовем све моје суграђане да дођу и да сви заједно дамо учешће у нашем највећем хуманитарном догађају. Цена учешћа износи 300 динара и сва прикупљена средства биће усмерена ка породицама са Косова и Метохије. Позивам све да уживамо у предстојећем дану и да урадимо једно добро дело за наш народ, да им покажемо да нису сами и да смо ту. У склопу велике видовданске акције планирано је да се помогне више од 40 породица које желе да опстану и остану на својим огњиштима, на свом Косову и Метохији“.

Александар Дормошев из „Родољубивог клуба“ рекао је нешто више о томе шта присутне грађане очекује на овој манифестацији, с обзиром на то да ће, осим спортског дела,  „Тројка из блока“ имати и културно уметнички део програма:

„Ово је прва „Тројка из блока“ која ће се одржати у Кули до сада и уједно сигурно највећи хуманитарни догађај спортског облика. Поред самих шутирања тројки што је наглашено, биће ту још неких изненађења која ћемо открити до понедељка. Поред спортског дела такмичења, такође ћемо имати и подршку Културно уметничког друштва „Србија, а такође ће Јелена Кежић и Милош Старчевић извести неке од етно нумера. Поред добре воље Основне школе „Иса Бајић“, наш догађај такође су подржале и Економско-трговинска школа и Средња техничка школа „Михајло Пупин“ тако да се надам великом броју суграђана у понедељак. Напоменуо бих још и то да ће сви посетиоци моћи да се послуже кафом, а цена је добровољни прилог који ће бити такође упућен у хуманитарне сврхе. Још једном позвали би све суграђане, као и све људе добре воље који нису из наше општине, да буду део овог великог догађаја. Надамо се лепом времену и доброј енергији, као и једној лепој поруци коју ћемо сви заједно послати из Куле да итекако имамо слуха и осећаја за наш народ“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПеничко вече Матије Бећковића 1. јуна у Црвенки
Следећаи чланакПрослављена храмовна слава у Сивцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here