Дан Школе ,,Петро Кузмјак“ обележен Сајмом науке и туризма и Округлим столом

Фото: Qmedia

РУСКИ КРСТУР, 24.05.2024. – У Основној и средњој школи са домом ученика ,,Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру Сајмом науке и Сајмом туризма, као и Округлим столом на тему дигиталне безбедности, данас је обележен дан школе. Ученици су, овом приликом, у холу школе заинтересованим другарима приказивали интересантне експерименте које су научили у току школске године, а туристички техничари припремили су одређене материјале и кратке видее које су правили самостално или уз помоћ ментора.

По речима директорке Школе, Наталије Будински, данашњим активностима презентован је целогодишњи рад, а тема дигиталне безбедности о којој се говорило у оквиру Округлог стола изузетно је важна с обзиром на то да Школа ,,Петро Кузмјак“ у континуитету ради доста пројеката на ову тему.

,,Данас смо припремили разне активности да бисмо, на неки начин, презентовали целогодишњи рад. Имамо Сајам науке и Сајам туризма где ученици презентују експерименте и материјале и оно што су радили током школске године. У склопу Дана школе имаћемо и округли сто на тему дигиталне безбедности. Наша школа у континуитету ради доста пројеката на ову тему, па је ово прилика да сумирамо и ове активности“.

Ученици који похађају смер Туристички техничар током године истраживали су на теме руралног и урбаног туризма у нашој земљи, а њихова професорка, Рената Зорић, истиче да су припремили плакате, брошуре и видео материјал који радо представљају професорима и ђацима који нису у овој бранши:

,,Дан школе обележавамо и кроз Сајам туризма који традиционално одржавамо сваке године. Нас четири професорке са смера са ученицима припремамо различите материјале током године и Сајам туризма је прилика да се онима који нису у склопу нашег смера то и покаже. Ове године ученици другог, трећег и четвртог разреда, свако у свом делу градива, припремали су одређене материјале, од туристичких аранжмана који су главна тачка за туризам, али је ту била и обрада различитих тема, попут руралног и урбаног туризма, па су истраживали на тему руралног и урбаног туризма у нашој земљи и онда то и приказавали кроз различите брошуре и плакате које су правили кроз дигиталне програме, јер нам је важно да се и на тај начин усавршавају и савладавају и тај део вештина. Поред тога, поносни смо и на видео материјале и имамо неколико видеа за приказ које су ученици направили самостално или уз менторство са професорима“.

Обележавање дана школе затворено је Округлим столом којем су присуствовали директори и професори, педагози и секретари школа, а на коме су представљени пројекти на тему дигиталне безбедности који су реализовани у овој школи, било је речи и о могућностима за развијање дигиталних компетенција које пружа Ерасмус+ програм, као и о етичким аспектима употребе дигиталних технологија и вештачке интелигенције.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОбјављене нове цене горива
Следећаи чланакНаграда за Слободана Ногавицу: Најбољи педагог у претходних десет година

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here