Кула у знаку бразилске џиу џице: такмичари из читавог региона узели учешће

Фото: Qmedia

КУЛА, 27.05.2024. – У хали Основне школе „Петефи бригада“ у Кули одржано је једно од највећих регионалних такмичења у Бразилској Џиу Џици у дисциплини Kимоно- Stronghold Jiu Jitsu Series. На овом такмичењу учествовали су такмичари из читавог региона и шире, а биле су заступљене све узрасне категорије. Дејан Тешић, главни тренер у „Constrictor Fight team“, рекао је су припреме за само такмичење протекле у најбољем реду, те да је резултат, пре свега на пољу масовности, видљив:

„Ово је четврто по реду издање нашег такмичења. Око 250 такмичара у свим узрасним категоријама окупило се у овој хали, што је значајан податак сам по себи. Припреме за такмичење су прошле одлично, што може и да се види, а као и увек, само такмичење отворила су деца, а потом након њих наступали су јуниори и сениори“.

Тешић је, такође, најавио и јубиларно десето издање „Греплинг купа Србије“, за који припреме полако почињу, како би у новембру све било по плану на пољу организације:

„Нас у новембру очекује традиционални „Греплинг куп Србије“. У међувремену, имали смо два џиу џицу кампа и једно такмичење у кик боксу и сада нас очекује јубиларно десето такмичење на којем очекујемо огромну посећеност а сам куп ће бити у посебном издању“.

Дражен Сеничак, тренер у клубу „Constrictor Fight team“ изразио је задовољство бројем учесника, те је истакао да, када су њихови борци у питању, приоритет су фер плеј и спортски дух, а затим и крајњи пласман:

„Кроз ову халу сада је већ прошло више од 2500 такмичара у дугој традицији такмичења у Кули. Имамо више од 60 категорија у свим узрастима, покрили смо комплетан регион и занимљива чињеница јесте да та је Хрватска, гледано по броју такмичара, скоро по домаћин турнира. Дошли су такмичари из Осијека и Винковаца и веома нам је драго да су подржали наш турнир на прави начин. Када је о нашем клубу реч, наступало је више од 20 такмичара из кулског и црвеначког погона. И поред тешке конкуренције, остварени су одлични резултати тако да смо донели велики број медаља у нашу салу“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакФудбалски колективи променљиво успешни, сваки бод злата вредан
Следећаи чланакЈЕХУДА БАУЕР И ЕФРАИМ ЗУРОФ: НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДА У СРЕБРЕНИЦИ! Највећи светски ауторитети за питање холокауста су јасно и гласно изнели свој став по питању геноцида у Сребреници! (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here