Традиционално обележен „Дан младости“ на црвеначком излетишту „Поток“

Фото: Qmedia

КУЛА, 27.05.2024. – Туристичко удружење „Црвенка“ организовало је традиционалну прославу Дана младости. Програм је почео дочеком штафете, коју је примио Војислав Јокић и који се присутнима обратио са пар речи на тему овог обележавања. Потом је служен војнички пасуљ за све присутне госте, а неизоставни део манифестације било је и такмичење у кувању рибљег паприкаша „Анте Марас-Маки“. Такође, организована је и богата томбола и жива музика. Председник Туристичког удружења „Црвенка“, Жељко Абрамовић, рекао је да је ово четрнаести пут да је Црвенка дочекала штафету, те да се нада да ће наредне године, када је мали јубилеј дочека, бити још више народа и још већи садржај:

„Ово је четрнаести пут да организујемо прославу Дана младости и сваке године се трудимо да буде што боље. Захваљујем се свим грађанима општине Кула који су дошли и надам се да се и наредне године видимо у још већем броју и са већим бројем садржаја“.

Војислав Јокић дочекао је штафету младости која је наставила, недуго потом, свој пут ка Бачкој Тополи. Говорећи о прошлим временима и симболици овог обележања, Јокић је истакао да су његова сећања на то време најлепша могућа и да је веома важно сачувати једну овакву манифестацију и у будућности:

„То је било време за пожелети и сматрам да је оно непоновљиво. Ја сам то доживео у мојој младости и запамтио сам све најлепше ствари. Ми ћемо се трудити да штафета и даље долази у Црвенку, јер је то најбољи начин да чувамо успомену на неко прошло време, на СФРЈ и на вољеног друга Тита“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдржан 29.конгрес друштва БИСКАП
Следећаи чланакОдржана промоција монографије о кнезу Михаилу Обреновићу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here