Више од 100 тркача на 4. Крос трци ,,Царица“ на Малом Стапару

Фото: Qmedia

МАЛИ СТАПАР, Протеклог викенда на Малом Стапару одржана је 4. Крос трка ,,Царица“. Главној трци, на 6,4 км, претходила је дечија у којој је прва до циља стигла Ана Новковић, а за њом и Матија Шијан и Софија Шишарица. У главној трци учествовало је више од 100 тркача свих узраста – од деце основношколског узраста до такмичара од готово седамдесет година, а сви су се сложили у једном – ова трка, трка кроз природу, заиста је била за уживање.

По речима једног од организатора Крос трке ,,Царица“, Александра Палдрмића, ова трка разликује се од осталих баш због тога што је у природи, а не на асфалту, а како је број тркача из године у годину све већи изузетно су поносни на њу:

,,Трка ,,Царица“ настала је спонтано. Имамо Клуб заљубљеника у трчање, па смо се у оквиру њега договорили да направимо једну лепу трку у природи. Углавном су трке градске, на асфалту, а ова је у природи. Ове године имали смо преко сто одраслих такмичара и преко тридесеторо деце“.

Ове године кроз циљ је, први од мушкараца, прошао Никола Боца који је и до сада остваривао запажене успехе на овој трци. Иако обично трчи краће руте, а не маратоне, ово му јесте мало дугачко, али му је, како каже, трка веома драга:

,,Учествовао сам два пута на ,,Царици“, био сам једном први и једном други, тако да ми је ово позната стаза и познати су ми људи и све је врло лепо. Ја обично трчим 1500 и 1800 метара, не трчим маратоне, па ми је ово мало дугачко, али и ово се мора пробати. Због стазе је било напорно, али сам темпо није био нарочито напоран. Када је реч о плановима за ову годину, надам се медаљама на државном на 1500 и на стиплу“.

Прва од жена кроз циљ је прошла Јелена Чортан из Атлетског клуба ,,Следи ме“ из Сомбора којој ово, такође, није прво учешће на ,,Царици“, али је први пут прва. Она се захвалила свом Клубу и тренеру и истакла да се радује ,,Трци пријатељства“ на којој је редовна:

,,Желим да се захвалим Здравку на овој предивној трци. Ово је трка кроз природу, баш за уживање, и наравно свом Клубу ,,Следи ме“ и свом пријатељу Роберту Лалићу који увек тренира са мном. Прошле године сам учествовала на ,,Царици“ и била сам трећа, ове године сам прва, али трка је свакако да се не пропусти и видимо се и следеће године. Учествоваћу и на ,,Трци пријатељства“ која је посебна и која се не пропушта, сваке године тамо трчимо“.

Најмлађи такмичар који је први протрчао кроз циљ је Михајло Мијатовић који је ове године први пут трчао са одраслима, а који се спрема и за ,,Трку пријатељства“ која ће бити одржана 15. јуна у Кули:

,,Прошле године био сам само на дечијој  трци, а ове године сам први пут са одраслима. Задовољан сам, било је јако вруће, али први сам од деце и имам разлога да будем задовољан. Учествоваћу и на ,,Трци пријатељства“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакЈош једна успешна акција превентивних прегледа у Дому здравља Кула
Следећаи чланакОдржан 29.конгрес друштва БИСКАП

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here