Манифестација ,,Укуси традиције“ у суботу у Руском Крстуру

Фото: ТООК

РУСКИ КРСТУР, 30.05.2024. – Манифестација ,,Укуси традиције“ и ове године одржаће се у Руском Крстуру, у спортско – школској хали, 1. јуна 2024. године. Овај пројекат има за циљ приказивање припреме старих традиционалних јела русинске националне заједнице која живи на простору Војводине, као и традиционалних јела других националних заједница (мађарске и украјинске) и већинског народа, са којима дуго живимо заједно на подручју наше локалне самоуправе.

Кроз целодневни програм, од 11 до 21 час, посетиоци ће имати прилику да виде поступак припреме традиционалних јела и да иста пробају. Биће организоване радионице за децу (везане за традицију, припрему јела и старе дечије игре), изложба посвећена традиционалном наслеђу, културно – уметнички програм и заједничко дружење учесника и посетилаца.

Пројекат је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Општине Кула.

Извор: ТООК

Претходни чланакПесничко вече Матије Бећковића у суботу у Црвенки
Следећаи чланакОВО НИKАД НИЈЕ ВИЂЕНО У СРБИЈИ- СПЕKТАKУЛАРНА KОНВЕНЦИЈА СНС У СПОРТСKОМ ЦЕНТРУ “СЛАНА БАРА” Сви на једном месту, за боље сутра! Уприличен величанствен програм (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here