„Плазма спортске игре младих“ привукле велику пажњу најмлађих суграђана

Фото: Qmedia

КУЛА, 31.05.2024. – ,,Плазма Спортске игре младих” наставиле су са својим такмичењима у оквиру ,,Дунав осигурање Дана спорта” који се реализује широм градова Србије током маја и јуна под мотом „Пружам руку, не подмећем ногу“. Када је о домаћинству реч, на ред је дошла Кула, те је тако овај спортски караван трећу годину заредом посетио кулску општину. Пламен пријатељства упалила је каратисткиња „Хајдука“ и балканска шампионка, Александра Ђикић. Након свечаног отварања такмичење је званично почело на неколико локација: на стадиону „Милан Средановић“, на теренима за кошарку у Основној школи „Иса Бајић“ и у хали Основне школе „Петефи бригада“. У оквиру “Дунав осигурање Дана спорта” одржана су такмичења у спортској игри Лино „Између две ватре“, затим у атлетици, трка на 60 метара, „Кока кола куп“ у малом фудбалу, “Millennium Team” баскету 3х3 и МИС одбојци, а све то у конкуренцији дечака и девојчица. Пре самог отварања стадион „Милан Средановић“ посетио је председник Општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да су „Плазма спортске игре младих“ један сјајан догађај који сваке године окупи велики број деце из наше општине  и који шаље једну веома важну поруку фер плеја, спортског духа и пријатељства:

„Oве игре већ неколико година одржавају се у Кули, у једном сјајном амбијенту овде на стадиону и на још неколико локација. Сада је можда и најбољи термин, с обзиром на то да је крај школске године за већину ученика тако да сам уверен да ће бити много деце као и сваке године. У организацији самог догађаја су и наши суграђани, Миодраг Гогић и Данило Боровић, и они су присутни не само на нивоу државе већ и на нивоу региона када је ова манифестација у питању. Све у свему, у питању је један леп догађај који, без сумње, подиже лествицу када је ниво организације у питању“.

Самој церемонији отварања у име локалне самоуправе присуствовао је Владимир Ђуровић, који је овом приликом рекао да је Кула трећи пут заредом домаћин игара, те да је то чињеница која најбоље говори о томе да је ова манифестација препознала значај наше средине у смислу очувања здравих животних навика и вредности:

„Већ трећи пут заредом се одржавају „Плазма спортске игре младих“ и то је једна идеја коју је наш суграђанин Миодраг Гогић донео у Кулу, а сам значај те идеје препознала је локална самоуправа и сваке године ове игре све боље и боље изгледају. Велики број деце се окупио и ово је један од највећих догађаја у аматерском спорту у Европи и нема сумње да ће деца, као и сваке године, имати лепе успомене када су у питању „Плазма спортске игре младих“.

Караван радости и пријатељства трећу годину заредом је у Кули, а највеће заслуге за ово домаћинство иду Миодрагу Гогићу, истакнутом спортском раднику и фудбалском судији са интернационалним искуством. Гогић је изразио захвалност локалној самоуправи што је препознала значај једне овакве манифестације за најмлађе нараштаје. Такође, истакао је њихов значај јер подстичу дух толеранције, заједништва, фер плеја и солидарности међу децом:

„Moрам да кажем да сам ја, као локал патриота, изузетно задовољан и срећан што општина Кула препознаје значај организације „Плазма спортских игара младих“, које су највећа манифестација аматерског спорта у Европи и овом приликом се захваљујем и председнику општине, Дамјану Миљанићу, као и Владимиру Ђуровићу који је све време са нама, као и целом тиму који је ангажован у организацији. Из искуства знамо да се деца радују овој манифестацији и верујем да им је било прелепо као и ранијих година“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОбјављене нове цене горива
Следећаи чланакФудбалска сезона при крају, општински дерби решава дилеме

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here