Почињу ,,Дани села, дани жита“: Сутра Шампитијада и концерт Гоце Тржан

Фото: МЗ Крушчић

КРУШЧИЋ, 31.05.2024. – Традиционална манифестација ,,Дани села, дани жита“ у Крушчићу почиње данас и трајаће до недеље, 2. јуна. Манифестација ће бити отворена вечерас, па ће тако од 19 часова бити изведена представа ,,Принц без мираза“, ОШ ,,Вељко Влаховић“ и Драмског студија ,,Луча“ из Крушчића.

Програм ће бити настављен сутра у раним јутарњим часовима. У 7.30 биће организовано Општинско такмичење возача, у организацији Савеза возача Кула, а од 9 часова Ликовна колонија. У 10 часова Удружење жена ,,Вредне руке“ и гостујућа удружења, као и улични продавци имаће изложбено-продајни сајам. Од 11 часова уследиће показна вежба најмлађих чланова ДВД Крушчић и ДВД Руски Крстур, у организацији ДВД Крушчић. У исто време, одржаће се скуп пчелара и стручно предавање на тему тровања пчела у организацији Пчеларског друштва ,,Сивац“. У 12 часова уследиће такмичење у тек-болу, а у 12.30 пчеларско предавање и радионица за најмлађе, у циљу популаризације гајења пчела. Од 14 часова биће организован ручак у Ватрогасном дому у организацији Удружења пензионера и ДВД Крушчић. Од 16 часова биће организован Културно-уметнички програм у организацији ОШ ,,Вељко Влаховић“, ПУ ,,Бамби“ и Вртића ,,Вртуљак“, а наступиће Фолклорна секција ОШ ,,Вељко Влаховић“, ученик Музичке школе Марко Ђисалов на хармоници и вокални солиста Анастасија Деметрек.

Централни догађај за најмлађе почиње од 17 часова, када ће бити организована Шампитијада – такмичење у брзом једењу шампите уз богат наградни фонд, а децу ће забављати Меда Вуле који ће довести и другаре – Патролне шапе и Кловна који прави џиновске балоне, уз Слатки штанд ,,Јафе“ и штанд са соковима ТС ,,Сторк“.

Претпоследњи догађај за овај дан је фудбалска утакмица ветерана на стадиону крај канала – ,,Младост“ Крушчић и ,,Омладинац“ Нови Бановци. За крај дана, од 20 часова, планиран је музички програм и напослетку спектакуларни концерт Гоце Тржан!

У недељу, 2. јуна, од 7 часова биће организовано такмичење у спортском риболову, од 11 часова бацање варалица у мету, а у 12 часова додела награда за оба поменута такмичења. У 13 часова биће служен војнички пасуљ за све посетиоце, а од 15 часова почеће такмичење у кувању рибљег паприкаша. Такмичење ће се одржати на Тенди крај канала, а котизација за исто је 3000 динара. Обезбеђена су дрва, риба, вода, награде за прва три котлића, тамбураши и незаборавно дружење. Све информације можете добити на бројеве телефона 064/1289-432 и 065/3706-026.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСедам медаља за „хајдуке“ на Школској Олимпијади, Мрдак и Жугић на Балканијади
Следећаи чланакОпозиција у Гложану изабрала насиље уместо политичке борбе – Мучки са леђа нападнут активиста Српске напредне странке (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here