Одржано 25. дечије такмичење у организацији УСР ,,Шаран“ Сивац

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 03.06.2024. – У организацији Удружења спортских риболоваца ,,Шаран“, у Сивцу је одржано 25. по реду такмичење за децу у пецању рибе на пловак под називом ,,Сећање на Миљана“. Ове године такмичило се шездесеторо деце, подељених у две групе, па је тако такмичење било несумњиво најмасовније до сада. По речима организатора, улов није велики, али ретко које дете га није имало. Ипак, од пласмана и упецаних риба много је важније што су деца дан провела у природи, на каналу, са родитељима и другарима.

По речима Слободана Сувајџића, председника УСР ,,Шаран“ Сивац, свако дете добило је пакетић са 17 артикала, а мајице у спонзорству породице Ракочевић, у сећање на Миљана који је трагично страдао у саобраћајној незгоди:

,,Ово је 25. дечије такмичење. Имали смо прекид због пандемије, иначе би било 27. Дакле, 25 година такмиче се сивачка деца, а примамо и децу из околине. Ове године такмичење је најмасовније до сада. Имамо и 63 спонзора и свако дете добило је пакетић са 17 артикала. Мајице су добили у спонзорству породице Ракочевић јер је ово Меморијални турнир, у сећање на Миљана Ракочевића који је настрадао у саобраћајној несрећи. Деца успешно пецају, мало које дете нема улов, а послужило нас је и лепо време“.

Главни судија, Живко Живанов, истакао је да су прошле године имали око 30 такмичара, а сада имају дупло, што је сјајно. Такмичари су подељени у две групе, према узрасту, а они са најбољим уловом добијају вредне награде у виду риболовачке опреме:

,,Такмичење је много веће и обимније него прошле године.  Прошле године имали смо 30 – 35 такмичара, а сада имамо 60. Улов је, као и на сваком такмичењу, лош. Када се на истој писти нађе 60 такмичара сви бацају разне примаме и риба просто не иде, па ће тако и ове године бити мало улова, и то су све ситне рибе. Такмичари су подељени у две групе – прва група су пионири, од 2 године до 14 година и од 14 до 18 година. У првој групи такмичари су такође подељени у две групе – на девојчице и дечаке. Имамо 21 девојчицу и 36 дечака и три такмичара од 14 до 18 година“.

Када је реч о наградама, у категорији девојчица трећеппласирана је Нада Боројевић, другопласирана Нађа Зејак и првопласирана Хелена Шокац. У категорији дечака трећепласиран је Вук Савески, другопласиран Давид Маџарев и првопласиран Виктор Савески. У трећем сектору треће место освојио је Стефан Маџарев, друго место Петар Маџарев и прво место Јован Пејин. У четвртом сектору треће место припало је Филипу Ћурићу, друго место Алекси Голубовићу и прво место Михајлу Бикицком. Напослетку, проглашени су и најбоље пласирани такмичари у генералном пласману, па је тако треће место припало Михајлу Бикицком, друго место Јовану Пејину и прво место Хелени Шокац.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакКрај српсколигашке сезоне, у општинском дербију „Црвенка“ успешнија
Следећаи чланакОмладинска представа из Старе Пазове првопласирана на 13. Војвођанском омладинском фестивалу у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here