(ВИДЕО) Отворен паркинг на простору некадашњег Прокупца-бесплатно паркирање до 1. јула

DCIM100MEDIADJI_0068.JPG

СОМБОР, 30.04.2024. – Данас је и званично отворен паркинг на простору некадашњег предузећа „Прокупац“ у Сомбору. Томе захваљујући, обезбеђено је 80 нових паркинг места, а како је ово тек прва фаза радова, очекује се изградња још нових паркинг места, како на овој локацији, тако и на другим градским локацијама.

-Данас отварамо прву фазу, али свакако да нисмо завршили комплетан пројекат. У овој првој фази подразумевало се партерно уређење и 80 нових паркинг места, комплетан зид, атмосферска канализација, јавна расвета и за неких отприлике месец дана надамо се и постављање рампе. Оно што бих нагласио и што је битно за све наше суграђане, да до 1. јула биће бесплатан паркинг, а од 1. јула ће кренути наплата. У другој фази је предвиђена изградња објекта овде до улице, а у трећој фази постојаће могућност и надоградње овог паркинга, како бисмо још више повећали наша паркинг места, рекао је градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић.
Kолики значај има отварање новог простора за паркирање, као и изградња нових паркинг места, потврђује и директорка ЈKП „Паркинг сервис“ Сомбор, Гордана Вуловић, која истиче да је у претходних 10 година, 12 пута повећан број обновљених регистрација и новорегистрованих возила, а 15 пута је повећана флуктуација саобраћаја у ужем језгру града. Такође, она додаје и да се нада да ће у сарадњи са локалном самоуправом, у блиској будућности, бити реализовано још оваквих и сличних пројеката.
-Ја се надам, у сарадњи са Градом, да ћемо ми наћи још неку локацију, сличну овој, која је у власништву Града, да се направи још више места за паркирање и да се обезбеди да језгро града користи се за оно што му јесте намена, а да не буде затрпано возилима и да се безбедност у саобраћају повећа максимално.
Испред локалне самоуправе потврђују да ће се овакви радови наставити и у наредном периоду, а да ће међу првима бити пројекат за изградњу нових паркинг места у Војвођанској улици.

https://www.instagram.com/reel/C6YfferCsbc/?utm_source=ig_embed&ig_rid=7a2a18c1-2558-4836-a497-5cd9f4e0cdb5

 

Извор: Q media

Претходни чланакКуљанин Предраг Рајић именован за посебног саветника премијера Србије
Следећаи чланак(ВИДЕО) Настављају се радови на изградњи пута Риђица – Растина

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here