Отворена нова јаслена група у вртићу „Пужић“ у Сомбору

Фото: sombor.rs

СОМБОР, 14.05.2024. – Град Сомбор и Предшколска установа „Вера Гуцуња“ активно раде на проширењу капацитета и смањењу листе чекања. Тим поводом, чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков и начелник Одељења за образовање Горан Тодорић, посетили су вртић „Пужић“ у Сомбору, где су у присуству директорице Предшколске установе, Снежане Газетић Павошев, посетили новоотворену јаслену групу.
„Пре неких месец дана били смо у Шикари где су отворене две нове васпитне групе. Радује ме што имамо повода да отварамо нове групе и ширимо могућности. Морам да напоменем да локална самоуправа заједно са управом Предшколске установе континуирано ради на проналажењу решења за повећање и проширење капацитета Предшколске установе. Брига о нашим најмлађим суграђанима је нама свакако приоритет и надамо се да ће у наредном периоду листа чекања бити смањена и да ће капацитет бити што је више могуће проширен“, том приликом је изјавила градска већница Анита Стојаков.
Када је реч о новој јасленој групи, директорица Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Снежана Газетић Павошев, истакла је да се труде да изађу свим родитељима у сусрет, те да су у току радови на доградњи објекта за још две групе малишана.
„Отворили смо још једну јаслену групу за млађи јаслени узраст и тако повукли једанаесторо деце са листе чекања. Смањујемо полако број, радимо на томе да колико можемо изађемо родитељима у сусрет, да обухватимо што већи број деце, и тренутно смо успели да отворимо једну јаслену групу. Када је реч о осталим објектима, у току су радови у Спортској улици на Селенчи како би се доградио објекат за две васпитне групе, а такође, у плану је једна васпитна група, припремно – предшколска у Основној школи „Братство јединство“ у Сомбору“, рекла је Газетић Павошев.

Извор: Q media

Претходни чланак(ВИДЕО) Сомборско насеље “Гоге” добило теретану на отвореном
Следећаи чланакМинистарство за бригу о селу доделило средства за манифестацију „Михољски сусрети села“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here