ПУ ,,Бамби“ и јавна комунална предузећа обележили Светски дан заштите животне средине

Фото: Qmedia

КУЛА, 05.06.2024. – Светски дан заштите животне средине обележава се 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем скретања пажње јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања средине у којој живимо. И ове године овај дан обележава се у свим насељеним местима општине Кула, у сарадњи са комуналним предузећима, а у Кули  традиционално у парку, у сарадњи ПУ ,,Бамби“ и Јавног  комуналног предузећа ,,Комуналац“.

Деца су данас осликавала жардињере и фонтану, садила су цвеће и забављала се са својим васпитачима, а по речима директорке ПУ ,,Бамби“, Снежане Булатовић, ово је прилика да се људима скрене пажња на важност очувања планете Земље и да се код њих пробуди еколошка свест коју они, у вртићима, настоје да развијају код деце од раног узраста:

,,Данас је прилика да изађемо у јавност и да скренемо пажњу на важност очувања животне средине. У Кули смо у парку, у сарадњи са ЈКП ,,Комуналац“, али се ово дешава и у свим осталим насељеним местима, у сарадњи са осталим комуналним предузећима. Данас желимо да скренемо пажњу људима да је важно да чувамо нашу планету Земљу и да пробудимо еколошку свест, а пошто од раног узраста то развијамо свакога дана, а не само када су неки посебни датуми, важно је да се то настави у породицама, даље у школи, па ћемо ваљда једног дана стићи до тога да планета поново буде здрава и да нам свима буде добра“.

Директор Јавног комуналог предузећа, Марко Пешић, истакао је да је обележавање овог дана већ постала традиција и да се труде да науче малишане како се чува средина у којој живе. Он је најавио важан пројекат – изградњу регионалне депоније која ће решити проблем отпада на територији општине Кула:

,,Већ је постала традиција да Јавно комунално предузеће ,,Комуналац“ и ПУ ,,Бамби“ обележавају Светски дан заштите животне средине и овом приликом бих се још једном захвалио директорици Снежани Булатовић. Сваке године радимо на едукацији младих и показујемо им како се то очувава наша околина и шта Јавно комунално предузеће ради током године, који су наши пројекти и шта планирамо да радимо. Данас се налазимо у парку где деца осликавају жардињере и фонтану и проводе дан у природи. ЈКП ,,Комуналац“ из године у годину наставља да ради на заштити животне средине. Један од најбитнијих пројеката је регионална депонија у Сомбору, тако да ће сав отпад са територије општине Кула бити транспортован тамо и самим тим ћемо поспешити да што мање отпада буде у Кули, а сав отпад који се однесе тамо биће рециклиран. Радимо на томе да поспешимо заштиту животне средине и овде смо да малишане научимо како то треба да изгледа“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдржана смотра дечјих хорова у Кули
Следећаи чланакТензије и вербални сукоби у згради Општине Кула

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here