(ВИДЕО) Министар Селаковић посетио Историјски архив Сомбор

Извор: sombor.rs

СОМБОР, 30.05.2024. – Министар културе Никола Селаковић, посетио је данас Историјски архив Сомбор, где су га дочекали представници локалне самоуправе и директори градских установа културе.
Том приликом, уприличено је потписивање уговора са челницима културних установа, а према речима министра Селаковића, Министарство културе Републике Србије је у овој години кроз различите врсте конкурсних финансирања, обезбедило више од 20 милиона динара за установе културе у Сомбору.
– Највећи део ових средства припада Историјском архиву Града Сомбора, који је кроз Kонкурс „Градови у фокусу“ ове године обезбедио себи 12.700.000 динара за реконструкцију фасаде. Други по реду износ јесте 6.000.000 динара, који је обезбеђен Градском музеју у Сомбору, а данас смо преосталих 1.400.000 обезбедили за различите врсте активности и пројекте од стране Галерије „Милан Kоњовић“, Градског музеја и Народног позоришта у Сомбору. Наше Министарство наставиће да буде добар ослонац и веран партнер Граду Сомбору. Град Сомбор је добио од Министарства културе 60.272.000 за преко 80 пројеката којим су установе културе, али и различите врсте културних субјеката на територији Града Сомбора конкурисале код нашег Министарства, изјавио је Селаковић.
Наташа Стојановић, директорка Историјског архива Сомбор, захвалила се Министарству културе и истакла да ће у наредном периоду наставити са уређењем ове установе.
– У последње две године, пуно се ради на улагању у нашу установу. Град Сомбор, општине Апатин, Оџаци, Kула, Бач, учествују исто у суфинансирању наше установе јако смо улагали у унутрашњост архива, ове године уређујемо библиотеку за коју је Град Сомбор око 2 милиона издвојио и радимо пројекат изградња дворишних депоа који нам је тренутно највећи проблем, рекла је Стојановић.

https://www.instagram.com/p/C7l1nupCd-p/

Извор: Q media

Претходни чланак(ВИДЕО) Настављају се радови на асфалтирању неасфалтираних улица у граду
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here