(ВИДЕО) Настављају се радови на изградњи пута Риђица – Растина

default

СОМБОР, 10.05.2024. – Градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић заједно са сарадницима обишао радове на реконструкцији дела пута од Растине до Риђице, у улици Светог Саве у овом насељеном месту.
У току је друга фаза реконструкције коловоза, у оквиру које ће бити урађено 570 метара пута. Према речима градоначелника Ратковића, реч је о веома битној саобраћајници, која ће насељено место Риђица спајати са граничним прелазом, али и другим местима.
-Веома битна саобраћајница, води се као атарски пут, али користиће се и као локална саобраћајница с обзиром да ће насељено место Риђица спајати директно са граничним прелазом Растина – Бачсентђерђ, али и са насељеним местима Растина и Гаково и уједно ће за који километар скратити пут од Риђице до Сомбора. У прошлој години је завршено негде око километар и осамсто педесет метара овог атарског пута. На захтев становника Риђице и значај овог пута ми ћемо настављати и да издвајамо у буџету средства, али и да од органа власти са Покрајине и Републике тражимо средства за ову деоницу. Град Сомбор је у свом буџету издвојио негде око 60 милиона за наставак ових радова, рекао је градоначелник Ратковић.
Укупна дужина саобраћајнице од Риђице до Растине је нешто више од шест километара, а ширина нове асфалтне конструкције је 5 метара. Извођач радова је „Екстра ауто транспорт“ д.о.о Врбас.

https://www.instagram.com/reel/C6yiBYqCa88/?utm_source=ig_embed&ig_rid=14e255be-2dec-4c8c-b7de-b862f76af8bc

Извор: Q media

Претходни чланак(ВИДЕО) Отворен паркинг на простору некадашњег Прокупца-бесплатно паркирање до 1. јула
Следећаи чланак(ВИДЕО) Сомборско насеље “Гоге” добило теретану на отвореном

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here