Матуранти Основне школе ,,20. октобар“ у Сивцу прославили матурско вече

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 07.06.2024. – Школска година за матуранте основних и средњих школа недавно је завршена, па је тако у јеку сезона матура – најемотивнијих вечери у години, вечери када се додељују признања најбољима, вечери растанака од школе, наставника и пријатеља из школских клупа. Више од 80 осмака, матураната Основне школе ,,20. октобар“ у Сивцу, јуче се упутило на свој последњи час у основној школи, а потом је приређена свечана приредба коју су за њих припремили млађи ђаци и наставници.

Директор школе, Бранко Жежељ, обратио се осмацима и њиховим родитељима и пожелео им да их прате срећа, здравље, љубав и мудрост. Истакао је да у овој генерацији има 12 носилаца Вукове дипломе, као и у да ће у школу од септембра поћи 72 првака:

,,Ове године, у генерацији 2023/2024. имамо 82 матуранта, од тога 12 вуковаца. Данас смо, као и сваке године, припремили леп, свечани програм за децу и госте. Ово је једна лепа традиција која је установљена код нас, која траје и расте из године у годину. Матуранти данас завршавају једну деоницу пута звану основно образовање. Већ сутра чекају их неке нове стазе и путеви, њима непознати. Желим им да их прате љубав, срећа, здравље и памет, а у наредну школску годину уписаћемо 72 првака – пар ученика упућено је на интерресорну комисију, па ћемо брзо знати коначан број“.

Матури је присуствовао и председник Општине Кула, Дамјан Миљанић, и сам родитељ матуранта који завршава Основну школу ,,Петефи бригада“, а који је истакао да је само школовање изузетно важно, те да је примарно дати све од себе и на том путу постати човек:

,,Период је матура – данас смо у Сивцу, а сутра сам као родитељ у Основној школи ,,Петефи бригада“, пошто и ја имам матуранта, ћерку која завршава осми разред, и то је период у животу деце и родитеља који представља раскрсницу на којој се одлучује даље школовање и образовање – не дефинитивно, али један пут који се трасира у наредне четири године. Само школовање је веома важно, бити најуспешнији не толико, колико је примарно дати се да све од себе и да се на том путу постане човек. Ово је једна фаза одрастања и тачка озбиљног периода који деца остављају из себе и самим тим је веома значајан догађај“.

Ђак генерације ОШ ,,20 октобар“ у Сивцу ове године је Сара Свитић која се у осмогодишњем образовању истакла знањем, највишим оценама, свестраношћу и наградама на бројним такмичењима. Анонимни донатори из Сивца су њој, као и њеној другарици Ленки Дамјановић која је била врло близу титули ђака генерације, поклонили чекове у износу од 50.000 динара. Меморијална награда коју поклања породица Струњаш из Сивца, у сећање на њиховог сина Милоша који је трагично страдао у саобраћајној незгоди, а која се већ више од 10 година додељује у овој школи, ове године је, према одлуци већине осмака, припала Михајлу Жујовићу.

Извор: Qmedia

Претходни чланакЗавршни концерт ученика Музичке школе у уторак у Сивцу
Следећаи чланакПодручни лигаши приводе сезону крају, ветерани „Куле“ у полуфиналу плеј офа

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here