Удружење Црногораца општине Кула организовало прву ликовну колонију у Кули

Фото: Qmedia

КУЛА, 10.06.2024. – Удружење Црногораца општине Кула, под покровите љством Општине Кула, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Управе за сарадњу са дијаспором и исељеницима Црне Горе, организовало је прву ликовну колонију у Кули. Учесници су овога пута били сликари из разних места у Војводини – из Суботице, Темерина, Старе Пазове, Руме, Бачке Паланке, Пивница, Бачког Јарка и Црвенке, а тема на коју су сликали је Црна Гора у очима војвођанских сликара.

По речима председника Удружења Црногораца општине Кула, Слободана Баланџића, ово је прва ликовна колонија у организацији овог Удружења, а трудиће се да она сваке године буде што квалитетнија с обзиром на то да се пилот пројекат показао добро и да су сликари задовољни:

,,Учесници колоније су сликари из разних места у Војводини – из Суботице, Темерина, Старе Пазове, Руме, Бачке Паланке, Црвенке… Тема је Црна Гора у очима војвођанских сликара. Ово је прва ликовна колонија коју радимо у организацији Удружења Црногораца општине Кула и надам се да неће бити последња. Гледаћемо да сваке године буде што квалитетнија, а пилот пројекат данас је показао интересантан вид сарадње са сликарима из Војводине. Добро су прихватили нашу организацију, задовољни су и надам се да ће сарадња и надаље бити добра“.

Овогодишњи учесници, војвођански сликари, сложили су се да су њихова очекивања за први пут испуњена, да су домаћини одлични, а амбијент добар за рад:

,,Понекад је изазов добити задатак односно тему коју смо данас добили, а свако ће у зависности од тога како слика и одговорити на њу. За уметника све може да буде мотив, па је и ово у ствари мотив на који ћемо одговорити свако са својом палетом боја. Домаћини су дивни, као и атмосфера и хвала вам на дочеку“, рекла је Љиљана Недељков из Бачке Паланке.

,,Бавим се сликарством и иконописом. Импресије о ликовној колонији у Кули су ми врло добре. Моја слика представља сам чин прављења кафе на некој старинској комоди где се налази црногорско воће нар. Ако будем позван радо ћу опет доћи на колонију“, рекао је Борисав Ђукић из Пивница.

,,На позив дугодоњишег пријатеља Слободана Баланџића данас сам у Кули. Ова идеја о колонији се дуго кувала и веома ми је драго што је и реализована. Данас смо сви заједно одговорили на тему која је постављена. Ја сам имала пар великих изложби, бавила сам се емоцијама и људском фигуром, а у Кулу радо долазим и учествујем на колонијама Инвалида рада који су дивни домаћини“, истакла је Верица Чупић из Бачког Јарка.

Извор: Qmedia

Претходни чланакУ Кули одржан 20. Фестивал украјинске културе ,,Калина“
Следећаи чланак„Мото сусрет“ оборио рекорде, одржан спектакуларан концерт „Рибље чорбе“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here