A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége idén is megszervezi búzagyűjtési akcióját

Fotó: Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége
VAJDASÁG, 2024.06.11. – A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idén is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búza adományok begyűjtését. A vajdasági gazdaszervezetek segítségének köszönhetően a búza adományok begyűjtése folyamatos lesz. Az adományozni kívánó termelők jelezzék szándékukat a helyi gazdaszervezeteknél, illetve a helyi falugazdász irodáknál.A személyes átvételre július 30-án, vasárnap 8 és 13 óra között Zentán, a Mária utca 42. szám alatt kerül sor.

A felajánlott búza mennyiséget a Borsos malomban fogják lisztre cserélni, amely Vajdaságban kerül majd felhasználásra és jelképesen csak egy zsáknyit visznek át Magyarországra az összeöntés ünnepére.

A kapott liszttel a VASZ elnökségének határozata alapján a gyermekekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, kollégiumokat, a sérült gyerekekkel foglalkozó szervezeteket, lurkóházakat, a nagycsaládos egyesületeket, és a rászoruló családokat szeretnék támogatni.

A felajánlásokkal kapcsolatban további tájékoztatást Kúlán a népkör falugazdászánál Turza Szabolcsnál kaphatnak a 069-682-596-os számon, illetve személyesen a Népkör MMK épületében.

A búza adományokat július elejéig lehet átadni a ZZ Polja-földműves szövetkezetben vagy a Népkör MMK-ban.

Mert „A gyermek mosolya többet ér minden pénznél“

Forrás: Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége
Претходни чланакБесплатна контрола плодности пољопривредног земљишта
Следећаи чланакМинистар Ристић на помену поводом годишњице смрти Милана Пантића

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here