Заједничким договором до конкретних резултата

Фото: Qmedia

КУЛА, 17.06.2024. -На базену Спортског центра у Кули уприличен је неформални састанак на ком су учестовали представници спортских клубова, бајкери, као и представници многих других удружења и организација. У фокусу састанка биле су идеје на пољу побољшања еколошке слике Општине Кула, као и идеје у свим другим сферама друштвеног живота, а које се могу позитивно одразити на само функционисање средине у којој живимо. У име локалне самоуправе састанку је присуствовао председник Општине Кула, Дамјан Миљанић. Између осталих, међу присутнима је био и Радован Ковач, аутор емисије „Изазови авантуру“, који је овом приликом истакао да је заједничка жеља свих присутних останак у овој средини и давање неког свог доприноса за бољу будућност овог града и општине у целини:

„Окупили смо се овде на иницијативу грађана наше општине. Ово су људи који иза себе имају неке резултате у спортском смислу, затим у удружењима, као и мотористи. Такође, и ја сам неким својим радом хтео да дам допринос, јер сви ми имамо жељу да останемо у овом граду и зато смо се и окупили како би дали свој допринос за будућност ове општине и да нешто корисно оставимо нашој деци. Нас занима да будемо укључени у сваки пројекат који је битан за будућност наше општине, а иницијатива је потекла од парка. Желимо да будемо укључени у то, не желимо да се посече свако дрво а ако нешто мора да се сече, желимо да видимо шта и како. Треба да сачувамо све што је изграђено, да сачувамо овај базен, затим клупе и стазе поред канала, као и дрвеће. Хајде да заједно нешто урадимо за добробит нашег места и наше општине“.

Председник Општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да је имао прилике да поприча са људима од интегритета, који су активни и успешни у својим клубовима, те да само уз константан дијалог и конкретне пројекте важне инфраструктурне пројекте можемо не само да изградимо, већ и да сачувамо изграђено:

„Овде окупљени су активни у својим клубовима, где се искључиво из љубави баве својим активностима и све оно што реализују у нашој општини је на добробит великог броја грађана, тако да је идеја да инфраструктура која се изгради буде што функционалнија, да што више одговори потребама грађана а, са друге стране, да је сачувамо. И стаза поред канала и многе друге инфраструктурне ствари су и изграђене и сачуване, али тај процес, па могу рећи и борба, је ствар која мора да траје и која мора да има једну широку подршку.“

Извор: Qmedia

 

Претходни чланакСве спремно за почетак купалишне сезоне
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here