(ВИДЕО) Одржан „Отворени Браунфилд дан“

Фото: 025.rs

СОМБОР, 22.06.2024. – У скупштинској сали, одржан је Отворени Браунфилд дан и округли сто „Могућности и правци развоја пилот локације Агросавез“. Испред локалне самоуправе догађају су присуствовали градоначелник, Антонио Ратковић, са сарадницима, те начелник Западнобачког округа, Горан Нонковић. Више о самом догађају рекао нам је проф. др Саша Бараћ, координатор за ЕУ пројекте и ЕУ фондове.
„Град има у последњих осам година урађених 12 пројеката које је финансирала Европска унија. О пројекту треба рећи да је то у ствари пројекат који маркетира и који жели да стави на мапу европских инвеститора браунфилд локацију у Сомбору, на бившој локацији Агросавеза. Ми желимо да сачувамо тим пројектом што више површине за обрадиве земљишта, а да површине које су већ заузете са циглом, асфалтом, малтером, претворимо у нове инвестиционе пословне подухвате“, реко је Бараћ.
Овај догађај представљао је одличну прилику за све партнере и заинтересоване стране да се упознају са најновијим достигнућима у оквиру пројекта, размене идеје и искуства, и продубе сарадњу на пољу реиндустријализације кроз коришћење постојећих браунфилд локација.
Главни пројекта је унапређење институционалних капацитета јавних власти и заинтересованих страна у Дунавској регији, уз истовремено смањење социјално-економске и административне фрагментације у процесима просторне, економске и еколошке трансформације. Ово се постиже кроз територијалне демонстрације реиндустријализације према принципу “Браунфилд је бољи од гринфилда” и примену 4Х приступа.

https://www.instagram.com/reel/C8ZwpOpC-wx/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Извор: Q media

Претходни чланакГрадско Веће: Град ће и ове школске године подржати набавку уџбеника за ђаке првих и других разреда основних школа
Следећаи чланак(ВИДЕО) Градоначелник уприличио свечаност за ђаке генерације

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here