У Србији због високих температура на снази наранџасти метео-аларм

Фото: pixabay

СРБИЈА, 09.07.2024. – У целој Србији данас је на снази наранџасти метеоаларм због екстремно високих температура. Наранџасти метео аларм значи да је време опасно – прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика, редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова и пратити савете које дају надлежне државне службе.

Данас ће у Србији бити претежно сунчано и изузетно топло време, према извештају Републичког хидрометеоролошког завода. Јак и дуготрајан топлотни талас условиће максималне температуре – данас од 33 до 37 степени, а од сутра до краја седмице од 37 до 40 степени..

У већини средина очекују се тропске ноћи. Топлотни талас пратиће и изражен дефицит падавина и са великом вероватноћом ће се наставити и током наредне недеље.

Према прогнози РХМЗ још топлије биће сутра, те ће због високих температура бити на снази црвени метео аларм у већем делу Србије.

Извор: Блиц

Претходни чланакАкција добровољног давања крви у четвртак у Сивцу
Следећаи чланакФејеш и Чабрило бране боје рукометне јуниорске репрезентације Србије на Европском првенству

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here